عوارض استرس
شربت دیفن هیدرامین کامپاند برای چیست؟
حتما تا به حال نام شربت دیفن هیدرامین کامپاند به گوشتان خورده است مخصوصا اگر به خاطر گلو درد به دکتر مراجعه کرده باشید.اما شربت دیفن هیدرامین کامپاند برای چیست و چه مواقعی مورد استفاده قرار می گیرد با هم در ادامه مطلب بیشتر با شربت دیفن هیدرامین کامپاند آشنا می شویم.
موارد مصرف دیفن هیدرامین کامپاند
این دارو برای تسکین سرفه و نشانه های احتقانی آن مصرف می شود همچنین انقباض نایژه ها ناشی از هیستامین را نیز تخفیف می دهد.
مکانیسم اثر دیفن هیدرامین کامپاند
این تر کیب دارای اثر ضد هیستامین و ضد کولینرژیک است و باعث تسکین سرفه می شود . به دلیل داشتن کلرور آمونیوم داری اثر خلط آورو به دلیل داشتن اثر آنتی کولینرژیک باعث کاهش ترشحات نایژه می شود . در ضمن علایم احتقان را که اغلب با سرفه همراه است از بین می برد و با عث کاهش احتقان بینی و نایژه می شود .
فارماکوکینتیک دیفن هیدرامین کامپاند
اثر خوراکی این دارو پس از 15-60 دقیقه ظاهر می گردد. دفع آن کلیوی بوده و به صورت متا بولیت است .کلرورآمونیم از راه دستگاه گوارش طی 3-6 ساعت جذب شده و در کبد متابولیزه و به اسید کلرید ریک و اوره تبد یل و از کلیه دفع می شود.
منع مصرف دیفن هیدرامین کامپاند
این دارو درعیب شدید کار کبد و کلیه ، در بیمارانی که مبتلا به اسیدوز اولیه تنفسی می باشند و در صورت وجود پو فیریا نباید مصرف شود.
عوارض جانبی دیفن هیدرامین کامپاند
احتمال تحریک مخاط معده و ایجاد ناراحتی معده ، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ با مصارف زیاد آن وجود دارد . در بیماران با اختلال کار کلیه ممکن است عوارض پوستی حساسیتی افزایش یابد. این دارو همچنین به دلیل داشتن دیفن هیدرامین می تواند عوارض ضد موسکارینی از خود نشان دهد .
تداخلات دارویی دیفن هیدرامین کامپاند
به دلیل وجود دیفن هیدرامین کامپاند در این فراورده استفاده همزمان با مضعف های CNS ممکن است اثرات مضعف این دارو را افزایش دهد . استفاده همزمان ان با دارو های انتی کولینرژیک اثرات جانبی این دارو را تشدید می کند .مصرف همزمان دارو های سمی برای گوش مانند سالیسیلات و وانکو مایسین با این دارو ممکن است علایم اثرات سمی انها بر روی گوش(از جمله وزوز گوش و سر گیجه )را بپوشاند. به دلیل وجود سیترات سدیم در فراورده احتمال تداخل با کینید ین ، ضد اسید ها به خصوص بی کر بنات سدیم ، دارو های حاوی کلسیم دیگوکسین وجود دارد.
هشدار هایی در مورد دیفن هیدرامین کامپاند
1- این فراورده در اختلال کار کلیهباید با احتیا ط تجویز گردد.
2- مصرف این دارو در صرع ، هیپرتروفی پروستات ،احتباس ادرار ، گلو کوم و بیماری
های کبد باید با احتیاط صورت گیرد .
توصیه های دارویی دیفن هیدرامین کامپاند
1- این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی شود .
2- به منظور تحریک گوارشی همراه غذا مصرف شود .
3- در صورت مصرف این دارو تشخیص آپاندیسیت و علایم سمی بر گوش ناشی از دارو مشکل می گردد.
اختلال استرس و اضطراب چیست؟
استرس و اضطراب یک گروه از اختلالات رایج روحی و روانی هستند که باعث فکر زیاد، نگرانی و ترس می شوند. این احساس با زندگی روزمره تداخل ایجاد کرده و باعث بروز مشکلات و بیماری روحی و جسمی زیادی می شود.
جالب است بدانید که اختلالات عوارض استرس و اضطراب شایع ترین بیماری روانی در ایالات متحده آمریکا محسوب می شوند.
علائم استرس و اضطراب شدید
عصبی بودن، احساس تنش، ضربان قلب بالا، تنفس سریع، عرق کردن، خستگی، ضعف، سرگیجه، عدم تمرکز، بی خوابی، حالت تهوع، بیماری های گوارشی، احساس گرما یا سرمای شدید و درد قفسه سینه از مهم ترین علائم استرس و اضطراب محسوب می شوند.
انواع اختلالات استرس و اضطراب
اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال استرسی پس از آسیب روانی، اختلال وسواس فکری -عملی، فوبیا و اختلال ترس از انواع مهم اختلالات استرس و اضطراب هستند.
اگر استرس و اضطراب شدید درمان نشود؟
استرس و اضطراب طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهد.
برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که اضطراب در ناحیه آمیگدال مغز (ناحیه ای که پاسخ های عاطفی را مدیریت می کند) ایجاد می شود.
هنگامی که یک فرد دچار استرس، فشار عصبی و اضطراب می شود، مغز سیگنال هایی را به سایر قسمت های بدن می فرستد و با ترشح هورمون های آدرنالین و کورتیزول (هورمون های استرس)، بدن را برای مبارزه با این شرایط یا فرار از این موقعیت آماده کنند.
وجود این هورمون ها در بدن می تواند بر روی اندام های مختلف اثر گذاشته و باعث بروز بیماری هایی در بدن شود.
عوارض استرس، فشار عصبی و اضطراب شدید بر روی بدن
کودکان
استرس، اضطراب و ترس شدید و طولانی مدت در دوران کودکی می تواند خطر ابتلا به اختلالات استرس و اضطراب را در کودکان افزایش دهد.
جنین و زنان باردار
استرس و اضطراب در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به سقط جنین، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم را افزایش دهد.
استرس و اضطراب در زنان باردار، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و چاقی را در آن ها افزایش می دهد.
برچسب: ،
ادامه مطلب